Mollers | Tran Norweski naturalny OMEGA-3 DHA 250 ml
Opis
Skład Produktu według INCI
Składniki | 5 ml | % RWS* |
kwasy tłuszczowe omega-3 kwas dokozaheksaenowy (DHA) kwas eikozapentaenowy (EPA) |
1,2 g 0,6 g 0,4 g |
--- --- --- |
witamina A | 250 µg | 31% |
witamina D | 15 µg = 600 IU | 300% |
witamina E | 3 mg | 25% |
*% RWS - Referencyjna Wartość Spożycia.
olej z wątroby dorsza (ryby), octan DL-alfa-tokoferolu (witamina E), przeciwutleniacz (mieszanina tokoferoli).
Właściwości
Tran to koncentrat oleju z wątroby dorsza atlantyckiego oraz innych ryb z rodziny dorszowatych. Posiada swoje niesamowite właściwości dzięki ogromnym ilościom nienasyconych kwasów tłuszczowych w swoim składzie. Między innymi są to znane przez nas kwasy Omega-3, Omega-6, EPA i DHA.
- Kwas omega-3 przyczynia się do prawidłowej pracy mózgu oraz prawidłowego widzenia. Kwasy omega-3 DHA i EPA przyczyniają się do prawidłowej pracy serca.
- Witamina D wspomaga odporność oraz utrzymanie zdrowych kości.
- Witamina A przyczynia się do prawidłowego widzenia i wspiera układ odpornościowy.
Stosowanie
Dzieci powyżej 3 lat i dorośli:
- odmierzamy 5ml tranu (jedną łyżeczkę do herbaty) i spożywamy raz dziennie
Uwagi
- Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, poza zasięgiem dzieci.
- Chronić przed światłem i wilgocią