4 Flex | Kolagen + Witamina C 30 saszetek
Opis
4Flex z witaminą C to produkt przeznaczony dla osób, które chcą urozmaicić swoją dietę w składniki, które skutecznie wspierają zdrową pracę chrząstki stawowej.
Suplement diety 4Flex zawiera hydrolizat kolagenu Fortigel® oraz witaminę C. Kolagen to białko, z którego zbudowana jest macierz chrząstki. Odpowiednio zhydrolizowana forma kolagenu Fortigel® ułatwia jego wchłanianie. Dla prawidłowej produkcji kolagenu niezbędna jest witamina C, która również znajduje się w suplemencie 4Flex.
4Flex to produkt odpowiedni dla osób chcących zachować zdrowe stawy, mięśnie i kości.
W zestawie znajduje się 30 saszetek
Właściwości
- zawiera hydrolizat kolagenu, który dzięki swojej naturalnej postaci, jest doskonale przyjmowany i szybko się wchłania
- pomaga zachować mocne, zdrowe kości
- motywuje dobry stan masy mięśniowej
- gwarantuje właściwy poziom w produkcji kolagenu
Stosowanie
1 saszetka dziennie. Zaleca się regularne stosowanie preparatu przez dłuższy czas (minimum przez 3 miesiące).
Zawartość saszetki należy rozpuścić w 1 szklance niegazowanej wody, mleka lub jogurtu. Mieszać intensywnie do rozpuszczenia się proszku. Tworząca się zawiesina jest naturalną cechą preparatu. Produkt nadaje się do spożycia bezpośrednio po przygotowaniu
Uwagi
- Nie należy przekraczać zalecanej dziennej porcji produktu.
- Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
- Ważne jest prowadzenie zdrowego trybu życia i zrównoważonego sposobu żywienia.
- Chronić od światła i wilgoci.
- Przechowywać w temperaturze pokojowej, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
- Nie stosować u osób z nadwrażliwością na którykolwiek ze składników produktu
Skład Produktu według INCI
Hydrolizat kolagenu* Fortigel, kwas L-askorbinowy (witaminy C).
**kolagen pochodzenia wołowego (B) lub wieprzowy (P).
1 saszetka zawiera: 10g hydrolizatu kolagenu Fortigel, 20mg witaminy C (25%)*, białko 9g, tłuszcze 0g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g, węglowodany 0g, w tym cukry 0g, sól 0g.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia.