Olimp | Aminokwasy BCAA XPLODE Cytryna 280 g.
Opis
Suplementacja aminokwasów rozgałęzionych jest niezwykle istotna przy dbaniu o umięśnioną sylwetkę oraz przy uprawianiu dyscyplin wytrzymałościowych.
Suplement doskonale sprawdzi się zarówno w trakcie pracy nad umięśnioną sylwetką, jak również jako świetny dodatek do zbilansowanej diety podczas odchudzania.
Na metabolizm wspomnianego białka korzystnie wpływa obecna w składzie witamina B6. Składnik ten ponadto, pomaga w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego, właściwych funkcji psychologicznych oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
Znakomita rozpuszczalność i doskonała przyswajalność wykorzystanych składników w BCAA Xplode Powder® pozwala w prosty i zarazem szybki sposób dostarczyć solidną porcję kluczowych aminokwasów BCAA
Charakterystyka suplementu:
- wsparcie w uzupełnieniu codziennej diety o podstawowe aminokwasy BCAA
- w każdej porcji aż 6 g czystego BCAA i 1 g L-glutaminy
- suplement diety pozbawiony cukru
- pomoc we wzroście i utrzymaniu masy mięśniowej (białko)
- wsparcie dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego (witamina B6),
- pomoc w utrzymaniu właściwego metabolizmu białka i glikogenu oraz w zmniejszeniu uczucia zmęczenia (witamina B6)
- do wyboru wiele przepysznych smaków
- bezpieczny w stosowaniu aminokwasowy suplement diety, do produkcji którego użyto wyłącznie wysokiej jakości, przebadanych pod kątem obecności metali ciężkich surowców
SMAK CYTRYNOWY
Składniki:
wolne aminokwasy BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; L-glutamina, aromaty, substancja zagęszczająca – guma arabska; barwnik – E 150d (dla smaku xplosive cola); substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; substancje przeciwzbrylające – fosforany wapnia, dwutlenek krzemu; emulgator – lecytyny (z soi); chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, barwniki – karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.