


Olimp | Aminokwasy BCAA Xplode Gruszka 500 g

Cena regularna:
82,99 zł
towar niedostępny

Opis
Nie ważne czy dopiero zaczynasz aktywny tryb życia, czy już regularnie ćwiczysz - jeżeli szukasz odpowiedniego BCAA - to idealnie trafiłeś.
Olimp BCAA Xplode Powder to topowy produkt marki Olimp Sport Nutrition - każdemu, kto dąży do zbudowania imponującej masy mięśniowej lub jest w trakcie gubienia zbędnych kilogramów pozwala uzupełnić dietę w podstawowe aminokwasy.
Każda osoba zaczynająca przygodę z siłownią lub ich regularni klienci wiedzą, jak ważną rolę w treningu pełni suplementacja białka, które zbudowane jest z między innymi z aminokwasów BCAA. Niestety nasz organizm nie jest w stanie sam wyprodukować L-leucytyny, L-waliny i L-izoleucyny więc koniecznością jest suplementacja zewnętrzna.
Smak: Gruszka
Charakterystyka zawartych w suplemencie składników, które mają wpływ na:
- Opóźnienie pojawienia się uczucia wyczerpania i zmęczenia wywołanego wysiłkiem fizycznym
- Uzupełnienie diety w podstawowe aminokwasy BCAA
- Dostarczenie do mięśni wysokiej jakości białka które jest budulcem masy mięśniowej
- Pomoc w utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego
Zalecane spożycie:
1-2 porcji dziennie – przed posiłkiem lub treningiem oraz po treningu lub przed snem. 1 porcję (10 g proszku = 1 miarka) należy rozpuścić w 200 ml wody i spożyć zaraz po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia.
Uwaga: nie zaleca się stosowania produktu przez dzieci, kobiety w ciąży i karmiące piersią. Dopuszczalne wytworzenie się osadu niewpływające na jakość produktu.
Skład:
wolne aminokwasy BCAA (L-leucyna, L-walina, L-izoleucyna), regulatory kwasowości – kwas cytrynowy, cytryniany sodu; L-glutamina, aromaty, substancja zagęszczająca – guma arabska; barwnik – E 150d (dla smaku xplosive cola); substancje słodzące – acesulfam K, sukraloza; substancje przeciwzbrylające – fosforany wapnia, dwutlenek krzemu; emulgator – lecytyny (z soi); chlorowodorek pirydoksyny – wit. B6, barwniki – karoteny (A), karmin (B), ryboflawiny (C), E 150c (D), E 150d (E), E 133 (F), błękit patentowy V (G), indygokarmin (H), chlorofile i chlorofiliny (I), kurkumina (J), antocyjany (K), ekstrakt z papryki (L), betanina (M), węgiel roślinny (N). (A)-(Z) – W zależności od smaku produktu symbol (A-Z) użytego składnika znajduje się obok daty minimalnej trwałości (najlepiej spożyć przed). Wyprodukowano w zakładzie wykorzystującym składniki pochodzące z mleka, jaj, soi, orzechów, orzeszków ziemnych (arachidowych), zbóż zawierających gluten, ryb, skorupiaków, mięczaków.
Olimp Laboratories Sp. z o.o. jest polską firmą farmaceutyczną założoną w 1990 roku. Spółka prowadzi działalność w ramach Grupy Kapitałowej, w skład której wchodzą Nutrifarm Sp. z o.o. oraz Olimp Laboratories GmbH w Niemczech. W ramach wieloletniej strategii rozwoju prac badawczych w sierpniu 2015 r. Spółka Olimp Laboratories oddała do użytku Ośrodek Badawczo-Rozwojowy - jeden z najbardziej innowacyjnych w Europie w branży suplementów diety i farmaceutyków. Tylko w ostatnich 10 latach Grupa Kapitałowa Olimp – Nutrifarm zainwestowała w nowe technologie i rozwój 315 mln zł.