Intenson | Stevia- słodzik stołowy 250 g
Opis
Słodzik otrzymywany z erytrolu i glikozydów stewiolowych charakteryzujący się słodkością zbliżoną do cukru. Można go stosować w proporcjach 1:1
Wyjątkową właściwością słodzika stołowego na bazie stewii jest to, że pod wpływem ciepła nie traci swojego smaku, dlatego idealnie nadaje się do wypieków jako zamiennik cukru (nie licząc ciast drożdżowych, które wymagają cukru!)
Zawartość: 250 gram
Właściwości
- Nie ma działania przeczyszczającego
- Nie podnosi poziomu glukozy we krwi
- Nie nadaje się do fermentacji i ciast drożdżowych
- Doskonały zamiennik cukru
Sposób użycia:
Stosować jak biały cukier w proporcji 1:1. Może być stosowany do gotowania, pieczenia lub słodzenia redukując w ten sposób kaloryczność przygotowywanych potraw.
Najlepiej spożyć przed końcem:
Data przydatności i numer partii podane na opakowaniu.
Przechowywać w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu.
Skład:
erytrytol, glikozydy stewiolowe (Rebaudiozyd A)