Dr. Ohhira | Standard - 12 szczepów bakterii kwasu mlekowego - 10 kaps.
Opis
Aż 12 szczepów żywych kultur bakterii oraz ekstraktów z roślin, które mają za zadanie eliminację chorobotwórczych bakterii w jelitach oraz regenerację jelit.
Suplement diety pochodzący prosto z Japonii na podstawie Formuły OM-X, stworzonej na potrzeby poprawnego działania organizmu i zachowania równowagi w mikroflorze jelit. Formuła ta opiera sie na 3 filarach zdrowej mikroflory jelit:
1. Probiotyki - Zwalczają one "złe" bakterie i przeciwdziałają powstawaniu nowych.
2. Prebiotyki - Są one odżywką dla tych "dobrych" bakterii i zapewniają ich prawidłowy rozwój
3. Postbiotyki - Ich głównym zadaniem jest stymulacja probiotyków do działania.
Unikalny na skalę światową proces dojrzewania aż 12 szczepów bakterii i 15 rodzajów roślin, które występują w Japonii, trwa aż 3 Lata! W tym czasie Te bogate w mikroelementy i witaminy Bakterie i rośliny dojrzewają i dokarmiają się wzajemnie - wszystko po to, aby w Twoich jelitach zapanowała równowaga!
Zawartość: 10 Kapsułek
Suplement Diety Dr. Ohhira Standard jest dla Ciebie jeżeli:
- Cierpisz na wzdęcia, zaparcia lub biegunki
- Męczy cię zespół jelita drażliwego
- Przyjmujesz antybiotyki
- Masz w planach podróż do egzotycznych krajów
- Masz alergie pokarmowe
- Stres i niezdrowe jedzenie to twój codzienny towarzysz
WAŻNE INFORMACJE
- Odpowiedni dla każdego, od niemowląt po osoby starsze
- Nie zawiera parabenów
- Brak zsyntetyzowanych środków powierzchniowo czynnych
- Bez środków antyseptycznych i przeciwutleniaczy
- Bez syntetycznych zapachów i kolorów
- Bez minerałów
SPOSÓB UŻYCIA:
Osoby dorosłe i dzieci od 3 lat po 1-2 kapsułki dziennie, najlepiej wieczorem. Popić wodą.
SKŁAD:
Oligosacharydy (melasa), ekstrakt ze śliwy domowej (Prunus domestica), ekstrakt z liści szpinaku ogrodowego (Spinacia oleracea L.), ekstrakt z kolcowoju chińskiego (Lycium chinense) / jagód goji, sproszkowany twardnik japoński (Lentinula edodes)/ grzyby shiitake, ekstrakt z liści i łodyg komatsuny (Brassica rapa var. perviridis), ekstrakt z owoców figowca pospolitego (fig) (Ficus carica L.), ekstrakt z borówek (V.ashei Reade, V.australe Small), ekstrakt z owoców woskownicy czerwonej (Myrica rubra), ekstrakt owoców cytrusowych (Citrus junos SIEB. Ex Tanaka) (mandarynki pachnące), sproszkowany agarikus brazylijski (Agaricus blazei), sproszkowana żagwica listkowana (Grifola frondosa) / grzyby maitake, liście i łodygi wodorostów (Hizikia fusiforme), liście i łodygi alg (Laminaria japonica), żywe dobre bakterie: BIFIDOBAKTERIJOS (B.breve M-16V, B.infantis M-63, B.longum BB536, B.lactis Bl-04®), LAKTOBACILOS (L.acidophilus La-14®, L.brevis NBRC 3345, L.bulgaricus NBRC 13953, L.casei TO-A, L.fermentum NBRC 3071, L.helveticus NBRC 3809, L.plantarum TO-A), STREPTOCOCCUSTHERMOPHILUS NBRC 13957; olej z nasion krokosza barwierskiego (Carthamus tinctorius L.), sproszkowane wodorosty (Lithothamnion calcareum), barwnik – karmel, emulgator estry kwasów tłuszczowych i poligliceroli; żelatyna, środek zatrzymujący wilgoć – glicerol.
Jedna kapsułka zawiera:
- 318 mld jednostek tworzących kolonię ŻYWYCH DOBRYCH BAKTERII
Fermentowany ekstrakt roślinny, zawierający:
- 54,2 mg OWOCÓW (śliwki, figi, mandarynki, woskownica czerwona)
- 18,6 mg WARZYW (szpinak ogrodowy, komatsuna)
- 8,9 mg GRZYBÓW (grzyby shiitake, grzyby maitake, agaricus blazei)
- 7,9 mg JAGÓD (jagody goji, borówki)
- 6 mg WODOROSTÓW I ALG